X
 
 

Responsivt design - mye mer enn mobilvennlig

Vi kaller det «responsivt design» og navnet kommer av at nettsiden «responderer» i forhold til skjermstørrelsen.  Det er ikke slik at nettsiden bare endrer størrelse, men her fremstilles alle elementene på en nettside forskjellig alt etter hvilken enhet (f.eks skjermstørrelse) kunden benytter seg av. 

Menyen på en nettside tar mye plass og er ofte «gjemt» bak en knapp om du benytter deg av en mobil. Det responsive designet ivaretar også brukeropplevelsen i forhold til om kunden klikker med en mus eller berører skjermen med en finger.

Alt i alt så ivaretas brukeropplevelsen til en nettside uansett hvilken plattform som benyttes. Dette er naturligvis viktig i forhold til å nå fram til kunden din uansett om han/hun sitter på en PC, bruker et nettbrett eller en mobil.  Flere og flere av nettsidene vi har levert, brukes med flere bærbare enheter enn stasjonære PCer. Kundene er blitt mobile!

Som en følge av dette, ønsker Google at deres brukere først og fremst finner brukervennlige nettsteder når kundene søker etter informasjon via søkemotoren. Derfor har de gjort det slik at responsive nettsider blir prioritert på søkemotoren. Om du ikke har en slik nettside, står du i fare for å ikke bli funnet på Google.

Så fordelene med å benytte responsive nettsider er:
- Fungerer på alle plattformer
- Nettsiden blir brukervennlig
- Behøver ikke legge inn samme info flere steder (og kun ha én nettadresse)
- Positivt for optimalisering hos søkemotorer (SEO)

Alle de nettsidene vi på Ramvik produserer er responsive - snakk med oss for å få et godt tilbud på å gjøre ditt nettsted responsivt!
 


 

 

 

KONTAKT OSS