X
 
 

Dronefoto og -film på dine nettsider

Det går mot lysere tider og bedre forhold til dronefotografering. Her er noen tips til deg som vil få mest mulig ut av dronefotograferingen:
 

Sikkerhet og tillatelser

Vi kommer ikke utenom at du må ha tillatelse fra Luftfartstilsynet om du skal fotografere med egen drone til din bedrift.

Om du leier inn andre til å fly, har ditt firma ansvar for at disse også innehar nødvendige tillatelser. Så snart dere har tillatelsene, vil dere også ha lært alle reglene som gjelder ved flyging.
 

Hvor kan man fly trygt - SafeToFly?

Du kan ikke fly hvor du vil, når du vil - men ved å følge reglene er det meste mulig i forhold til dine behov.

Vi som ofte er ute og flyr med drone, benytter tjenesten SafeToFly.no* når vi planlegger oppdraget.

Mes SafeToFly får vi oversikt over bl.a. eiendommer, avstander, høydeprofiler, flyforbudssoner, verneområder (med lenke til lovverket som viser om det er lov å fly drone der), værvarsel og mye mer! Tjenesten er tilgjengelig for oss som er registrerte piloter gjennom medlemskap i organisasjonen UAS Norway.


Høyt eller lavt? 

Du har lov å fly din drone opp til 400 fot (120 meter) opp i lufta. Det er ofte riktig å kanskje bare fly 20 meter opp. Tenk over hva du får med, når du flyr lavt og nært motivet vil f.eks. skyggen av dronen din lett bli med i bildet. Jo nærmere du kommer jo mer detaljert blir bildet ditt - de fleste droner har ikke like bra objektiv som et vanlig kamera.

 

Gode lysforhold - hvor er sola?

Når du skal planlegge oppdraget bør du tenke på hvor sola er plassert på himmelen. Prøv å ha sola i «ryggen». Dette gjelder også om det er overskyet. For å planlegge dette kan du bruke en tjeneste som heter The Photographers Ephemeris.  Her får du også oversikt over soloppgang, solnedgang, månens plassering og mye mer!

 

La oss i Ramvik gjøre jobben!

Om du ikke ønsker å kjøpe egen drone, lære deg å bruke denne, skaffe lisenser, kjøpe forsikring og forholde deg til alle disse reglene - da kan du velge å leie tjenestene fra oss i Ramvik AS. Vi har både utstyr og alle tillatelser i orden.  

Kontakt oss så kan vi sammen planlegge film- og foto med drone for din bedrift. 

Vi flyr for å skape film og bilder for din bedrift - kontakt oss i dag for å planlegge mot våren!


Ta kontakt
SNAKK MED OSS

PER KVALVIKRÅDGIVER

per@develo.no
918 47 120

LENE KVALVIKjunior designer

lene@develo.no
957 52 750

 

 

 

KONTAKT OSS