X
 
 

5 tips om å bli funnet i Google

For at din nettside skal bli funnet på Google er det noen grep du selv kan gjøre - her vil jeg vise deg 5 enkle metoder.

Aller først vil jeg at du skal tenke på hvorfor Google er verdens beste søkemotor?
Svaret er enkelt - der finner vi det vi leter etter.  

Tips 1:
Med det utsagnet som bakgrunn, er mitt første råd veldig selvsagt: lag en nettside som inneholder det dine kunder er på jakt etter. Altså, ikke bruk plass på uviktig fakta, hold deg til saken - skriv enkelt - men skriv! Selger du spader, skriv «vi selger spader» - ikke skriv «vi selger ting som du graver i jorda med».

Tips 2:
Pass på at all tekst er skrevet som tekst, om teksten er inkludert i et bilde, vil ikke Google kunne lese den. Ønsker du likevel å ha plassert teksten i et bilde, så må du skrive den samme teksten et annet sted på siden din.

Tips 3:
Hold siden din oppdatert - dette er viktigere enn du tror. Tenk på at Google ser innom siden din fra tid til annen, og da blir du raskt avslørt om du ikke har gjort noe på siden din over en lengre periode. En side som er uforandret, er en dårligere side i Googles bedømmelse - og du havner nedover på «stigen».

Tips 4:
Om nettsiden din består av artikler eller blogginnlegg, så sørg for å dele disse - gjerne i sosiale medier. Google «teller» hvor mange som lenker til din nettside fra andre nettsteder - og du får mer «poeng» jo høyere «poeng» disse eksterne nettstedene har. Om en populær nettside lenker til din nettside, må din nettside inneha en viss kvalitet - slik «tenker» Google.

Tips 5: 
Pass på at nettsiden din har SSL-sertifikat installert og at den er tilpasset mobile enheter. Det første ser du vet at det står HTTPS:// foran domenenavnet (her kan du lese mer om dette). Om nettsiden din ikke er tilpasset mobile enheter (også kalt responsiv), vil den ikke bli prioritert av Google. 
 

Disse 5 tipsene er en brøkdel av mange ting du kan gjøre for å bli funnet på Google. Ta gjerne kontakt med oss om du vil ha mer hjelp til dette eller generelt hjelp med dine nettsider!

 

Til slutt vil jeg påpeke at det er ingen grunn til å «jukse» seg til et bedre resultat - det vil bare straffe seg. I verste fall vil nettsiden i slike tilfeller din bli «bannlyst» av Google.

Hold siden din oppdatert med det dine kunder/besøkende er på jakt etter. Skriv om hva du tilbyr eller selger på en saklig og fornuftig måte. 


Lykke til!


Med vennlig hilsen 
Per Kvalvik, senior løsningsarkitekt
Ramvik AS


  • Bli funnet av Google
SNAKK MED OSS

PER KVALVIKSALGSSJEF WEB

per@ramvik.no
918 47 120

LENE KVALVIKWEB-SPESIALIST

lene@ramvik.no
957 52 750

 

 

 

KONTAKT OSS